Новини„БУЛФАРМА“ с приз за инвеститор на годината 2014

„БУЛФАРМА“ спечели за втори път престижното отличие “Инвеститор на годината”. Фирмата бе наградена в категорията “Инвестиция в завладяване на пазарeн дял“ за 2014г. в конкуренция с още 25 номинирани компании от Българската агенция за инвестиции. През 2014г. „БУЛФАРМА“ инвестира над 58 млн. лева в българската икономика, като най-голямото си вложение прави в изграждането на нови медицински корпуси и закупуването на нова съвременна апаратура в модерната Университетска болница в столицата – „Софиямед“ и в Пловдив-в МБАЛ „Пълмед“.

По време на церемонията по награждаването членът на Управителния съвет на „БУЛФАРМА“ Никола Тиков изказа своето удовлетворение от поредното признание за фирмата от страна на Българската агенция за инвестиции, и увери че „БУЛФАРМА“ ще продължи да бъде от големите инвеститори в българската икономика и най-големият частен инвеститор в българското здравеопазване и през 2015-та година.

Преди два месеца „БУЛФАРМА“ спечели отличие и в националния конкурс „Сграда на годината“ 2014 за инвестицията си в новопостроените корпуси на пловдивската болница МБАЛ „Пълмед“.

„БУЛФАРМА“ е фирма с 17-годишна история, която стартира с основна дейност  дистрибуция на лекарства на едро за българския и международен пазар. От 2000г. „БУЛФАРМА“ ООД  инвестира в областта на здравеопазването като  същата година прави първата в България приватизация на публично здравно заведение в гр. Пазарджик. Оттогава досега фирмата чрез приватизация и собствено изграждане е създала 6 болници и 7 поликлиники на територията на цялата страна. Най-голямата от 6-те болници е „УМБАЛ Софиямед“, която разполага с  550 легла. В структурата на „БУЛФАРМА“ ООД работят над 3000 човека. От създаването си до днес фирмата е придобила мажоритарни дялове в 31 дружества освен в област здравеопазване, така  и във фармация, строителство, обществен транспорт и логистика, производство на строителни материали, управление на недвижима собственост и др.

Наградите на Българската агенция за инвестиции (БАИ) ще връчват за 9-та поредна година за най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през изминалата 2014 г. на фирми, направили значима стъпка в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции, разкрили нови работни места, заложили на внедряването на високи технологии. Тази година при оценяването водещо значение имаше и дали компаниите са инвестирали в мерки за опазване на околната среда.