НовиниБолнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ с дарение на 9 старчески домове в 6 града на страната в борбата с COVID-19

Дарителска кампания в деня на Вяра, Надежда и Любов-17-ти септември осъществи болничното настоятелство към най-голямата верига частни лечебни заведения в страната –„Булфарма“ по случай празника. Настоятелството, носещо името деня, който честваме днес- „Вяра, Надежда, Любов“ и към УМБАЛ „Софиямед“, с председател Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит НИКОЛАЙ, направи дарение на 9 дома за стари хора в 6 града на страната и село Главиница за борбата с COVID-19.

 

От името на Болничното настоятелство „Вяра, Надежда, Любов, управителят на УМБАЛ „Софиямед“ д-р Йордан Пелев връчи дарения в два старчески дома в столицата.

 

Подкрепата към настанените в тях и персонал, включва индивидуален пакет за защита срещу COVID-19, съдържащ така необходимите консумативи за предпазване– маски за еднократна употреба и такива с най-висок клас защита FFP2, ръкавици, витамини и хранителни добавки за повишаване на имунната защита на организма, осигурени от партньорите на инициативата фирма „Булфарма“; еднократни чаршафи, мокри кърпи и памперси за възрастни от фирма Тео експрес, дезинфектанти за ръце с марката Хювесепт на фирма Хювефарма.

 

В първият –Дом за възрастни с деменция в кв. Княжево дарението бе прието от директора му  г-жа Ангелина Георгиева, която искрено благодари за помощта в трудния за всички момент, на най-уязвимата група в обществото -хората с деменция и алцхаймер.

 

„С това дарение ние ще можем да защитим освен потребителите на дома, но и да успокоим хората, които работят тук, така че да работят в спокойна и защитена среда“.

Тя пожела много здраве, сили и професионални успехи на екипа и на УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“ в този светъл ден.

 

От своя страна управителят на болницата изказа своята готовност за съдействие при нужда от страна на екипът на лечебното заведение и предложи възможността при желание от страна на домуващите и екипа на Дома да се ваксинират, да го направят на място в него със съдействието на мобилен екип от медицинския компекс.

 

В Дом за възрастни хора „Горна Баня“ дарението бе прието от директора на Дома г-н Иван Даков и социален работник Христина Димова в присъствието на ставрофорен свещеноиконом Александър Георгиев, който пожела вярата в това, че Христос е нашия Бог и спасител, надеждата, че ще живеем вечен живот в небесното царство винаги да бъдат с нас, а те да ни дават любовта в сърцата към ближния, за който да се грижим.

 

Г-н Даков благодари за подкрепата от страна на болничното настоятелство и пожела на всички здраве и успехи!

 

Дарения бяха направени в гр. Пловдив, където то бе връчено лично от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит НИКОЛАЙ, в гр. Пазарджик, гр. Велинград, гр. Пещера, гр. Бургас и с. Главиница -Пазарджишка област.

Дарителските кампании на болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ ще продължат и през 2022г. То бе учредено през м.юли 2021 като независим посредник между пациентите и всяко лечебно заведение от групата на „Булфарма“ и пациентите и държавата, като ще насърчава инициативи в областта на здравеопазването за по-добро задоволяване на обществените потребности от качествени медицински услуги.