НовиниПловдивска митрополия, болнично настоятелство „Вяра, Надежда,Любов“ и Министерство на земеделието с дарение за селата в Карловско

Във връзка наводненията в селата в Карловско – Богдан, Каравелово и Слатина, болничното настоятелство “Вяра, Надежда, Любов“ съвместно с Пловдивска Митрополия и Министерство на земеделието организира благотворителна акция, която се проведе в село Каравелово във вторник, 22-ри ноември.
Болничното настоятелство дари индивидуални пакети с лекарства, санитарни материали от първа необходимост, минерална вода и дезинфектанти на жителите на най-тежко пострадалите села. Благодарение на съдействието на служителите на Пловдивската епархия и духовници, още във вторник даренията започнаха да бъдат раздавани.
Дарение от „Вяра, Надежда, Любов“ получи и общинската болница в Карлово. Тя вече разполага с хирургична маса, за да може специалистите от лечебното заведение да предложат на жителите на града и околността съвременни възможности за провеждане на оперативното им лечение.
По време на събитието Пловдивска Митрополия и Министерство на земеделието дариха на всяко бедстващо семейство по 4м³ дърва за огрев.
От името на Пловдивска Митрополия дарението беше предадено лично от Пловдивския Митрополит Николай, който е и председател на болничното настоятелство към веригата лечебни заведения на „Булфарма -“Вяра, Надежда, Любов“.
От името на Министерство на земеделието дарението бе предадено от министър Явор Гечев, зам.-министър Валентин Чамбов и Георги Тахов – изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“.
Бедстващите семейства могат да получат даренията от болничното настоятелство от храма „Св. Архангел Михаил“ в село Каравелово, църквата в с.Богдан „Св. Преп. Петка“ и в село Слатина от църквата „Св.Теодор Тирон“.
Всички дарения ще бъдат предоставени по предварителен списък, одобрен от Общинския съвет в Карлово на бедстващите семейства. Процесът по предоставянето им ще бъде контролиран и съблюдаван и от специални координатори, излъчени от Пловдивска митрополия.
Болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ и Пловдивска митрополия ще продължат да подпомагат нуждаещите се хора.
Като член на болничното настоятелство УМБАЛ “Пълмед” се ангажира да предостави медицински грижи на засегнатите семейства от региона.
„Благодарим на Българската православна църква и в частност на Пловдивската Митрополия за подкрепата и за това, че винаги откликват и се включват в инициативите на болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ в помощ на нуждаещите се. Благодарим и на държавата в лицето на Министъра на земеделието, че откликнаха и се включиха в благотворителната акция в селата в Карловско“, коментира мениджърския екип на лечебните заведения на „Булфарма“.