НовиниДарителска акция на болнично настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ за Великденските празници

Поредна инициатива в навечерието на едни от най-светлите християнски празници – Великден, организира болничното настоятелство към веригата лечебни заведения от групата на „Булфарма“ –„Вяра, Надежда, Любов“ съвместно с Пловдивската Митрополия.

На Велики Четвъртък те направиха дарение на Центровете за настаняване от семеен тип за деца „Майка Тереза“ и „Детска къща“, гр.Пловдив като Пловдивска Митрополия  предостави  спално бельо, посуда и индивидуални пакети за всяко дете с духовна литература, а болничното настоятелство – яйца за боядисване, прясно изцедени сокове и лакомства.

 

Пловдивският Митрополит Николай, който е и председател на настоятелството, лично благослови домуващите деца като ги посети на Велика Събота и им пожела:

„Благословението Божие да бъде върху тях и Божествената светлина на Мироспасителното Възкресение Христово да озари душите и сърцата им“.

Болничното настоятелство направи дарение и на Дoма за възрастни хора „Св. Василий Велики“ в гр. Пловдив на Великден под формата на празнично меню за домуващите и персонал, съставено от агнешки курбан, дроб сарма и великденска салата.

Празнични менюта с печено агнешко, дроб сарма, салата, яйца и козунаци получиха и настанените в Hotel ZOO Sofia, Гранд Хотел Хебър, гр. Пазарджик, Семеен хотел „СПА Хебър“, яз.Батак бежанци от Украйна като възрастни и деца боядисваха великденските яйца.

Акция по случай празника се проведе и в Клуба на инвалида в гр. Пещера като настоятелството дари 331 козунака и 331 бурканчета с мед.

Болничното настоятелство „Вяра, Надежда, Любов“ към веригата лечебни заведение на „Булфарма“- УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“-гр.Пловдив, МС „Здраве“-гр.Пазарджик, МБАЛ „Здраве“-гр. Велинград, МБАЛ „Проф.Д. Ранев“-гр.Пещера, МБАЛ „Бургасмед“ бе учредено през м.юли 2021г. От тогава досега до организира редица благотворителни акции в няколко града на страната.

 

Коментари под снимки:

Шеф Илияна Величкова от веригата болнични ресторанти „Dr.Chef” приготвя празничните менюта

Украинските деца, настанени в 3-те хотела боядисаха заедно с родителите си дарените за Великден яйца